menu

donderdag 24 mei 2012

Snel schakelen tussen Desktop, iPad en iPhone

Afgelopen nacht heeft Yahoo een nieuwe functionaliteit gelanceerd voor integratie in je webbrowser, in combinatie met twee apps (voor iPad en iPhone). Vanmorgen heb ik de dekstop versie direct gedownload en geintegreerd in mijn Firefox browser op de MAC.


Deze plugin van Yahoo die ze AXIS hebben genoemd plaatst een directe zoekbalk linksonder in je scherm en zodra je hier zoektermen invoert krijg je visuele resultaten te zien. Je kan in de browser verder eenvoudig van links naar rechts door de zoekresultaten 'bladeren'.

De zoekfunctionaliteit maakt gebruik van de zoekmachine van BING, waarmee Microsoft weer een stukje marktaandeel van Google probeert af te snoepen. Overigens lijkt de plugin op dit moment de snelheid van de browser aanzienlijk te vertragen! Graag hoor ik of meer mensen deze ervaring hebben!



Een tweede functionaliteit is het inloggen met je Yahoo-account (Maar kan ook met Facebook of Google). Zodra je bent ingelogged kan je eenvoudig switchen tussen de schermen die je in je desktop hebt openstaan en die je op je iPhone of Ipad in gebruik hebt!

Het lijkt een beetje op de Fotostream functie van de iPhone en iPAd, het uitwisselen van de actuele informatie via de (i)cloud.

Omdat ik via mijn iTunes account ben aangesloten op de Nederlandse App Store van Apple, kon ik vanochtend de iPhone en iPad app nog niet downloaden, maar ik zal daar binnenkort een aparte review over schrijven.

Maurice Jongmans
expert internet en nieuwe media

Geen opmerkingen:

Een reactie posten