menu

donderdag 28 juni 2012

App-review - Gecontroleerd slapen

Normaal gesproken doe ik niet zo vaak een app-review, maar ik heb nu een geweldige nieuwe app gevonden, die zeker een blog waard is. De Sleep Cycle Alarm clock.

Deze app is beschikbaar voor iPhone en door 's nachts deze telefoon naast je hoofdkussen te leggen registreert de app de gehele nacht jouw bewegingen en op basis daarvan kan de app bepalen in welke slaapcyclus je bent. Zoals bekend slaap je in cycli en deze app geeft inzicht in dit slaapgedrag.

Mijn sleepgraph van de eerste nacht
Na mijn eerste nacht kon ik in mijn grafiek (zie hierboven) terugzien dat ik die nacht even na 3.00 uur wakker was geweest en ook weer rond 06.00 uur. Ik heb wel eens betere nachten gehad, maar dit inzicht was leuk en herkenbaar en zodoende 1-0 voor de app.

Maar er is meer. De wekkerfunctie (die overigens goed is in te stellen met allerlei geluiden en ook gewoon je eigen muziek; 2-0) wekt je namelijk op het optimale moment. Gedurende een half uur voor je uiterlijke wektijd beoordeelt de app of je in de lichte slaapcyclus zit en dat is het moment om je rustig te wekken. Uiteraard is er ook een goede snooze functie. Te laat wakker worden kan niet gebeuren.

Het was de eerste keer, maar nadat ik door dit relaxte systeem gewekt was, kwam dezelfde ochtend de ietwat kribbige mededeling van mijn partner: "wat ben jij vervelend vrolijk vanmorgen". Ik zie het als 3-0 voor de app.

De app kent verder een zeer heldere uitleg om duidelijk te maken hoe je de iPhone moet neerleggen en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Mocht je niet graag naast een 'zender' slapen, dan kan je uiteraard de flightmode van de iPhone aanzetten.




Inmiddels ben ik aan het onderzoeken hoe ik beter kan slapen. Ik heb al gezien dat slapen met een goede basis alcohol op geen succes is (ik zou zeggen: probeer het een keer en bekijk de volgende dag je slaapgraph). Next try: warme melk voor het slapen gaan.

De app is voor 0,79 euro te koop in de App store

Maurice Jongmans
expert internet en nieuwe media

Geen opmerkingen:

Een reactie posten