menu

maandag 25 juni 2012

Mobiele integratie maakt HNW nog efficienter


Zoals reeds vaker is besproken gaat mobiel internet een grote rol spelen in ons dagelijks leven en dus zeker ook in de werksituatie. Met de huidige generatie smartphones en tablets is al prima te werken en naarmate de software en tools van de kantooromgeving naar het internet (software as a service) verplaatsen nemen de mogelijkheden steeds meer toe. De internet wereld leert ook langzaam de websites optimaliseren door een app of mobiele site te ontwikkelen naast de bestaande website / applicatie.



Mede dankzij het success van bellen over internet (voice over IP) is het voor telefooncentrales ook mogelijk om de gebruiker (waarvan de telefoon bij het binnenlopen van het kantoor zichzelf aanmeldt op het Wi-Fi network) direct te bereiken op zijn mobiele telefoon. Alle functies van de bureau-telefoon kunnen ook door de smartphone worden afgehandeld zoals doorschakelen, voicemail (met direct een bericht of geluidsfragment in je e-mail) en afwezigheid. Het netwerk herkent zelf of de gebruiker binnen is (Wi-Fi) en belt anders naar het mobiele nummer. Altijd bereikbaar, met optimalisatie van de (telefoon)kosten.

Meer voorbeelden van mobiele integratie in de werkomgeving?
-       vergaderen op je tablet
-       delen van documenten
-       delen van de agenda’s
-       tele- of videoconferencing
-       online projectomgeving
-       interne social media (inzicht in waar je collega’s mee bezig zijn)

Met een goede inrichting en werkende oplossingen dragen al deze mogelijkheden bij aan efficienter en beter werken. Leuker werken ook, met minder reistijd en minder frustraties.

Bekijk eens samen met de ICT afdeling of met een deskundige welke mogelijkheden er in de eigen organisatie liggen en welke tools inmiddels ook online (en dus overal) beschikbaar zijn. De toekomst is mobiel, stap nu in!


Maurice Jongmans
expert internet en nieuwe media

Dit artikel is ook verschenen op de website van het Platform HNWintegraal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten