menu

vrijdag 16 november 2012

Afscheid


Deze week heb ik afscheid genomen van een goede vriend van me. Deze jonge stoere gozer uit Rotterdam vond het leven te zwaar en heeft besloten om het daarbij te laten. Met achterlaten van zijn vriend en dochter heeft hij zijn eigen dood geregisseerd en is uit dit leven gestapt.

Deze keuze was voor iedereen onverwacht en daarom misschien ook wel zo zwaar. We hebben hem met zijn familie en vele vrienden naar zijn laatste rustplaats gebracht. Hij zal altijd in onze gedachten blijven.



Toch inspireert hij me ook tot het schrijven van dit blog. Zijn man heeft na zijn overlijden het Facebook profiel gebruikt om veel van zijn vrienden te informeren, op de hoogte te houden en om zijn rouwkaart te plaatsen. Deze facebook pagina werd hiermee een plaats waar we allemaal onze gedachten konden laten gaan naar onze vriend. Met zijn familie konden meeleven (actief door te reageren of passief door te lezen) en condoleren. Zowel in de aanloop naar het afscheid als in de dagen erna.


Het helpt ons om het verlies een plaatsje te geven, er met elkaar over te praten en de mensen te steunen die dit in deze tijd zo hard nodig hebben. Het is een mooi en inspirerend voorbeeld van de sociale kant van social media.

Ray bedankt voor alles wat je iedereen in je leven hebt gegeven. We zullen je nooit vergeten!


Maurice