menu

donderdag 1 november 2012

Vandaag (be)schrijven we 12,5 jaar internetgeschiedenis

 
Vandaag (be)schrijven we 12,5 jaar internetgeschiedenis

Vandaag, 1 november, bestaat Webtechniek 12,5 jaar en dat is een mooie gelegenheid om even terug te kijken op de afgelopen jaren.

Toen Wouter en ik op 1 mei 2000 begonnen met ons bedrijf zag de wereld van internet en websites er nog heel anders uit. De bekende bubbel van Worldonline was inmiddels geklapt en de hele paniek rondom het millennium had de IT sector ook geen goed gedaan. Maar tegen deze stroom in geloofden wij in de behoefte van MKB ondernemers in een gedegen advies en begeleiding van hun aanwezigheid op internet. We ondersteunen al 12,5 jaar deze ondernemers met hun website of webshop en ontwikkelen webapplicaties en systeemkoppelingen. Natuurlijke alles over internet.

Beursstand van Webtechniek tijdens de Haagse Communicatiedag 2011


Uiteraard heeft ook Webtechniek in haar geschiedenis dieptepunten en hoogtepunten gekent en dat maakt het ondernemen ook zo leuk. Ik zou graag stilstaan bij een aantal hoogtepunten en uiteraard de dieptepunten gewoon achter ons laten.

(A)DSL in Ypenburg
Toen we ons bedrijf in het (door Den Haag geannexeerde) Ypenburg vestigde bleek de beschikbaarheid van een goede internetverbinding nog zeker niet algemeen goed te zijn in dit nieuwbouwgebied. Dankzij samenwerking met het BBNED netwerk konden wij als eerste ADSL aanbieden in deze wijk.

Working Apart Together
Na een aantal jaar waren we toe aan wat meer ruimte en begonnen aan een mooie samenwerking met Lonny Rams Marketing en Lautrec grafische vormgeving in het bedrijfsverzamelgebouw Diemensie in het Haagse zeeheldenkwartier.

Team van Webtechniek op de Schaatbaan in 2008


Het nieuwe jaar in op de schaats
Vanaf 2005 begonnen we met Webtechniek het nieuwe jaar met een borrel op de Schaatsbaan in Delft. Door de intensieve samenwerking met Nota Bene werd dit onze vaste start van het nieuwe jaar. Vele klanten en relaties kwamen naar dit jaarlijkse evenement en maakten onder het genot van Gluhwijn of een rondje schaatsen kennis met de medewerkers en onze familie en vrienden.

Uitnodiging voor Nieuwjaarsborrel 2011


Oranje in Delft
De volgende stap stond voor de deur en onze verhuizing naar Delft was een feit. De opening van ons nieuwe kantoor in Delft was een groot succes waarbij workshops golfen en een stadswandeling onze gasten bezighield. Ook in dit pand zitten we alweer bijna 5 jaar.

Gevel van het kantoorpand aan de Sadatweg in Delft



Terugkijkend op deze vele mooie momenten en mijpalen denk ik natuurlijk ook aan al onze klanten en mooie en bijzondere projecten. Ik denk met plezier terug aan de goede samenwerking met Wouter. We zijn beiden een totaal ander soort ondernemer en misschien is dat juist wel het geheim waarom we na al die jaren nog steeds samen dit mooie bedrijf runnen.

Dank
Graag wil ik iedereen bedanken die de afgelopen 12,5 jaar mogelijk hebben gemaakt, de steun van familie, het vertrouwen van onze klanten, de inzet van medewerkers en de samenwerking met partners. Dank!

Op naar de volgende mijpaal, we houden u graag op de hoogte!

Maurice Jongmans
expert internet en nieuwe media





Geen opmerkingen:

Een reactie posten