menu

woensdag 1 augustus 2012

Zomer in de IT



Voordat de vakanties beginnen is het een drukke tijd. Het commercieel team is nog bezig om de laatste offerten tot opdrachten te bewegen, zodat die in de komende maanden uitgevoerd kunnen worden.

De scrumteams worden heringedeeld en de vakantieroosters afgestemd. Er is veel aandacht voor overdracht van lopende zaken en dan opeens is het zover. Vakantie. Je merkt het direct door het volledig verdwijnen van de dagelijkse files.

In de zomerperiode is het rustiger op kantoor en zijn veel van onze klanten op pad voor een meestal welverdiende vakantie. Het personeel weet wat er deze maanden van ze wordt verwacht en er is weinig contact met de klant. Kortom: voor mij een ideale periode om op afstand te werken.



Hoewel ik vandaag op kantoor zit heb ik de afgelopen weken voornamelijk buiten kantoor gewerkt. Terwijl ik met mijn Tjalk naar Aalsmeer en Amsterdam heb gevaren kan ik een paar keer per dag mijn e-mail checken en beantwoorden. Terwijl ik voor een 'zakelijke' bespreking met een speedboot over de Maas vaar en even later in de IJssel rond dezelfde boot zwem kan ik tussendoor toch de controle houden over de lopende zaken.


Een heel arsenaal aan mobiele devices maakt dit allemaal mogelijk. Een iPhone en iPad, beiden met 3G en Wi-fi. Verschillende app's en tools maken dat ik snel een eenvoudig kan werken en waar nodig bereikbaar ben.

Onze systemen (orders, projectbeheer, servicetickets en facturatie) zijn uiteraard allemaal online beschikbaar en direct vanaf mijn iPad te benaderen. Voor de toegangscontrole ontvang ik een sms-code en ik kan aan de slag.

Ook in het buitenland kan je gewoon doorwerken en met de nieuwe verlaagde tarieven van mobiel bellen en internetten hoef je bij terugkomst ook geen flitslening meer af te sluiten.

Ook eens proberen? Maak de komende weken nog gebruik van de rustige tijd om eens te bekijken hoe jij ook efficienter en locatieonafhankelijk kan werken. Kom je er niet uit? Bel me dan, dan gaan we op een terrasje in Antwerpen eens samen brainstormen.


Maurice Jongmans
expert internet en nieuwe media

Geen opmerkingen:

Een reactie posten